Italian finest

by Marjon Snieders
1 June 2020

Tods is een Italiaans bedrijf wat luxe lederwaren, schoenen, kleding en modeaccessoires ontwerpt en produceert. De geschiedenis van het bedrijf gaat terug tot het begin van de twintigste eeuw, toen Filippo Della Valle een kleine schoenfabriek opende in de Marken. Tods is bekend geworden met hun “loafers”, de bekende instappertjes die nu veel in het modebeeld verschijnen. In de jaren 1980 werd het merk Hogan (sportschoenen en sneakers) ingevoerd door de designers van Tods, waardoor de merken onder 1 bedrijf vallen. Hogan heeft een aantal sportievere modellen sneakers en wordt dan ook wat meer casual en sportief gedragen.

 

De merken Tods en Hogan staan erom bekend dat de producten tijdloos en van hoge kwaliteit zijn. Veel beroemdheden dragen dan ook deze merken. Prinses Diana Spencer droeg het merk Tods ook heel veel, hierdooris  het merk bekend geworden over de hele wereld, haar favoriete product was dan ook de klassieke, cognac kleurige handtas die ze vaak bij zich droeg. De 133 rubberen nopjes op de zool van vele Tods schoenen zijn echt hun handelsmerk geworden, naast de uitstekende pasvorm en kwaliteit van de schoenen.


"Made in Italy" staat er in de producten van Tods en Hogan, dit is meer dan alleen een tag. Tod's en Hogan gaat altijd over de menselijke maat, van de werknemers in onze fabrieken waarvan de grootouders bij Tod's werkten, tot de medewerkers in onze winkels over de hele wereld.


De ontwerpen van Tods en Hogan zijn dus bekend voor hun stijlvolle, vrouwelijke en uitstekende designs. Neem een kijkje tussen onze favorieten uit de collectie!

Be the first to comment...
Leave a comment
Recent articles
Italian finest
1 Jun 2020
Italian finest
Tod's en Hogan: Italiaans vakmanschap in stijlvolle, vrouwelijke designs. Een..
Lees verder
Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »