Santoni schoenen

Santoni is dé Italiaanse design schoen, handgemaakt en van uitgelezen kwaliteit. Vormgeving, ambachtelijk vakmanschap en het streven naar de ultieme perfectie staan bij Santoni schoenen hoog in het vaandel. In de Italiaanse stad Corridonia, provincie Macerata, bevindt zich het bedrijf van oprichter en eigenaar Andrea Santoni. Van daaruit gaan de handgemaakte en semi-industrieel vervaardigde schoenen van deze gepassioneerde schoen familie de wereld over. Santoni heeft negen monostores in Milaan, Rome, New York, Tokio, Moskou, Porto Cervo en Cannes.  Dit topmerk wordt ook wel de rolls-royce onder de schoenen genoemd. Dit is een staaltje echt italiaans vakmanschap. Iedere schoen wordt met de hand uitgepoetst en staat dagen op de leest. Santoni schoenmakers zijn schaars en uniek binnen schoenenland, ze hebben een hoog aanzien en de technieken worden van generatie op generatie doorgegeven. Deze zomer veel cognac en blauw tinten met nieuwe poetsmethodes. Iedere schoen leeft door het vakmanschap waardoor het gemaakt is. Dit is echte schoenenliefde voor de man.

Als jonge jongen werkt Andrea Santoni in de leerlooierij van een schoenenfabriek. Andrea is leergierig en ambitieus. Hij expirimenteert met machines en nieuwe technieken en klimpt op tot productiemanager. Begin jaren zeventig start Andrea samen met zijn vrouw Rosa een bedrijfje voor de productie van bovenwerk, de zogenoemde ‘uppers’.  Drie jaar na de start van zijn productiebedrijf in ‘uppers’ gaat hij over op het vervaardigen van complete schoenen. In de loop der jaren is Santoni uitgegroeid tot een middelgrote  familieonderneming met internationale ambities. Zoon Giuseppe is algemeen directeur en houdt zich bezig met de internationale expansie van het merk.  Dochter Illenia zwaait de scepter over logisitiek en financiën. Andrea’s vrouw Rosa houdt nauwlettend toezicht op de minutieuze afwerking van de schoenen. Bij Santoni werken inmiddels ruim 300 mensen.

De labels van Santoni:

Verdeeld over de vier labels DONNA en UOMO Limited, Classic en Club produceert Santoni jaarlijks circa 250.000 paar schoenen voor mannen en vrouwen. De Limited collectie is handgemaakt en is het mooiste van het beste voor de echte liefhebber. Voor connaisseurs wordt er jaarlijks een uniek model vervaardigd, maatwerk in optima forma dat enkel op bestelling leverbaar is. Beroemdheden, zoals Bill Cosby, Sylvester Stallone, Philippe Starck, Berlusconi en Poetin zijn de trotse bezitters van dergelijke exlusieve schoenen van Santoni.

De Limited collectie wordt op de voet gevolgd door de serie Classics. Een reeks schoenen, van moderne Italiaanse styling met creatieve leesten, bijzondere snitten en opmerkelijke finishes. Deze schoenen produceert Santoni volgens een semi-industriële methode; traditioneel handwerk in combinatie met het gebruik van industriële technieken.

Club is het label van luxe design sneakers en schoenen niet alleen voor de vrije tijd maar ook speciaal voor de water- en bergsport. Uiteraard zijn ook deze casual modellen uitgevoerd in modieuze kleuren van soepel leer of suède met een hoog modisch uiterlijk.

Techniek

Om de juiste uitstraling en de specifieke functies van de verschillende collecties te realiseren, produceert Santoni op basis van ambachtelijke technieken en traditionele stikmethodes als Bentivegna, Bologna, Goodyear en Norvegese.

De kleuring en afwerking van de schoenen, het typische patina effect van dit Italiaanse huis is een verhaal op zich. De finish wordt laag over laag handmatig aangebracht. Vaak in een schaduweffect waardoor intense kleuren en bijzondere melanges ontstaan. Elke Santoni schoen draagt aan de binnenzijde de signatuur van meesterschoenmaker Andrea Santoni.

Bekijk hier onze hele collectie van Santoni, nu online te bestellen!

Onze vermelding op http://www.keurmerk.info