Sergio Rossi

 

Sergio Rossi

 

Sergio Rossi

 

 

Sergio Rossi schoenen

Sergio Rossi staat bekend om zijn elegante en vrouwelijke collectie van echt italiaans handwerk en vakmanschap. Hier straalt de liefde voor schoenen van de collectie af. Daarom ontbreken op menig rode loper de schoenen, pumps en laarzen van Sergio Rossi niet.  De collectie bestaat  deze zomer uit een geweldige nieuwe pump, een mooie hoge hak, maar door het gebruik van een plateau een ongeevenaard loopcomfort. De pump is verkrijgbaar in zwart/wit/nude  en in fuchsia/oranje/rood combinatie. De kleuren combinaties zetten zich door in de verdere collectie met een cashmire suede laars en elegante sneakers. Een op en top italiaanse collectie.

Historie:

Het merk  Sergio Rossi  werd opgericht in San Mauro Pascoli, in de Romagna regio van Italië.
Sergio Rossi was zeer geinteresseerd in de maakwijze van de schoenen en nam alles goed in zich op. Hij heeft de technieken nog verder verbeterd en ging begin 1950 naar Milaan om verder te studeren.
In Milaan leerde hij nog meer over de maakwijze van de schoenen en studeerde door tot zijn masters in Bologna.

In de jaren 60, de tijd van de film Dolce Vita en de opkomst van de italiaanse mode kruisten de wegen van Sergio Rossi en Gianni Versace elkaar. Beiden hadden nu al een enorme ervaring die zij zouden weten te gaan combineren.
Deze samenwerking heeft bijgedragen aan het begin en verder uitbreiding van italiaanse design en luxe. Sergio Rossi begon de verkoop van zijn collecties in Bologna en op de stranden van Rimini. Een van deze sandalen, de Opanca, bleek doorslaggevend. Het ontwerp is eenvoudig maar vooruitstrevend. Licht  gebogen rond de voet

Sergio Rossi werd een echte partner van Gianni Versace. In Milaan, tijdens de modeshows, zou iedereen hem vragen om zijn schoenen te kiezen voor de modellen op de catwalks. Zoveel aanvragen zelfs dat hij het niet aan kon en niet iedereen de toezegging kon doen.
Versace was iemand waar hij wel zijn samenwerking toezegde.. De modeshows in Milaan waren van onschatbare waarde voor Sergio Rossi. Hiermee kreeg hij snel enorme bekendheid.

De jaren ’80  waren de periode van de uitbreiding voor het merk. De eerste echte sergio Rossi store werd geopend in Ancona, al snel gevolgd door Turijn, Florence, Rome, Brussel, New York, Los Angeles en Londen. Een gemiddelde van twee boutiques werden elk jaar tussen 1980 en 1999 geopend.
In deze tijd werd het merk Sergio Rossi verbonden met de andere topmerken Doce & gabbana en bijvoorbeeld Azzedine Alaïa. Dit succes gaf het merk de financiele kracht om haar ambities waar te maken.

De filosofie van Sergio Rossi is altijd gebaseerd op eenvoud, klasse, stijl en verplaatsing in de vrouw. lichaam benadrukken, aan te dringen op het belang van de hiel - minstens drie centimeter hoog - die het been geeft zijn cruciale energie en het vrouwelijk lichaam haar nieuwe gestalte .
Dertig jaar na de oprichting van de eerste Sergio Rossi schoenen werd het merk overgenomen door de  Gucci groep en ging de uitbreiding van de winkels gestaag door.

Bekijk hier onze gehele collectie van Sergio Rossi, nu online te bestellen!

Onze vermelding op http://www.keurmerk.info