Stuart Weitzman schoenen

Hier ziet u een korte video over de nieuwe Stuart Weitzman Collection Summer 2016: 

Eind 1950 begon Stuarts vader, Seymour Weitzman, een schoenenfabriek in Haver Hill, Massachusetts. De fabriek kreeg de naam ‘Seymour Shoes’ en schoenen warden verkocht onder het label ‘Mr. Seymour’. Op 20-jarige leeftijd, begin jaren 60, begon Stuart met het ontwerpen van schoenen voor de fabriek van zijn vader. Dit deed hij tijdens zijn studie voordat hij in 1963 afstudeerde aan de universiteit van Pennsylvania. Toen in 1965 zijn vader overleed, nam hij samen met zijn broer Warren het bedrijf over. Vrij snel besloten ze het bedrijf door te verkopen aan een bedrijf in Spanje in 1972, maar Stuart bleef ontwerpen voor het bedrijf. In 1994 besloot hij het bedrijf terug te kopen, maar bleef zijn schoenen in Spanje produceren. Het begin van Stuart Weitzmans eigen bedrijf was gemaakt en groeide uit tot het merk wat we nu kennen. Sinds 2002 is hij degene die ‘one-of-a-kind’ schoenen ontwerpt voor Oscar genomineerden.

Ieder jaar worden er 600 ontwerpen gemaakt met nieuwe stijlen, materialen en met de beste pasvorm. Om dit te realiseren wordt iedere schoen door 30 vakmensen bewerkt, meer dan 100 handwerk handelingen, wat tot een productietijd van wel 6 tot 7 weken leid. Bovendien heeft Stuart controle over het hele productieproces van schets tot het produceren, tot aan het verpakken van de schoen.

‘Making a woman feel glamorous’

De collectie van Stuart Weitzman is een combinatie van exotische, onverwachte materialen waarmee de grenzen van de ‘traditionele schoen’ iedere keer weer wordt verlegd. Gecombineerd met een grote focus op details en vakmanschap, worden wij ieder seizoen weer verrast door zijn creaties. Stuarts vorm van eigenzinnigheid maakt zijn creaties ieder seizoen weer uniek. Op al zijn ontwerpen is een duidelijke Weitzman stempel gezet met het doel een vrouw op haar mooiste te laten voelen. New York, zijn geboorteplek, blijft zijn grootste inspiratiebron voor iedere collectie die hij ontwerpt. 

Bekijk hier onze hele collectie van Stuart Weitzman, nu online te bestellen!

Onze vermelding op http://www.keurmerk.info