Autumn/winter collection 2015

25 jaar sheepskin

Het verhaal van UGG® Australia begon in 1978, toen Brian Smith, een jonge surfer van Australië een reis maakte naar de Verenigde Staten met een tas vol sheepskin laarzen. Nadat hij een nieuw thuis had gevonden onder de Californische surfers begon het UGG® Australia merk langzaam vorm te krijgen.

Deckers Outdoor Corporation verwierf UGG® Australia in 1995. Rond 1998 was de productenlijn van het bedrijf uitgegroeid tot twee laarzen, vier slippers en enkele casuals. Het was in dat jaar dat de belangrijke herpositionering van UGG® plaatsvond. Het merk was geplaatst als een [high-end] luxe footwear merk, duidelijk gekenmerkt door een [premium] distributie strategie en [high-end] fashion marketing en communicatie.

De luxe en comfort van UGG® Australia bewees zichzelf als een perfecte merk binnen de [high-end] footwear wereld en al gauw werd Nordstrom de nieuwe bestemming voor UGG® Australia. Het bereik in de media breidde zich uit naar steeds meer en meer [high-end] tijdschriften. Het bedrijf bleef op een goed tempo groeien naarmate het merk steeds meer werd herkend. Wat dat laatste betrof, had UGG® geen betere contributeur kunnen wensen dan Oprah Winfrey. In 2000 kreeg Oprah een paar Ultra laarzen toegestuurd. Ze was zo gek van het product dat ze gelijk 350 paar voor haar hele team had besteld. Vervolgens maakte ze van de Ultra Boot een item in haar welbekende "Oprah's Favorite Things" onderdeel van haar show.

EIGENSCHAPPEN VAN SHEEPSKIN UGG®

Australia gebruikt alleen de beste kwaliteit sheepskin. De tweezijdige sheepskin wordt gebruikt in veel van onze hoofdproducten. De sheepskin wordt aan zowel de fleece- als de huidzijde behandeld. De huiden die wij krijgen zijn allemaal bij-producten van de voedselindustrie; we slachten geen schapen alleen voor de huid. Echte schapenwol heeft een uitzonderlijk hoge dichtheid (meer dan synthetische wol), wat zorgt voor materiaal dat comfortabeler en duurzamer is. Fleece is luchtdoorlatend, is vochtwerend en houdt zo voeten droog. Sheepskin is van nature waterdicht, wat betekent dat kleine hoeveelheden vocht niet worden geabsorbeerd of het materiaal beschadigen. UGG® Australia sheepskin is van nature thermostatisch en zullen blote voeten koel houden bij temperaturen zo laag als -34C tot zo hoog als 26C. (Sheepskin heeft een natuurlijke isolatie door voeten 's winters warm en 's zomers koel te houden.)

WERKOMSTANDIGHEDEN EN MATERIALEN

Binnen onze toewijding aan de internationale samenleving zijn wij, UGG® Australia en ons moederbedrijf Deckers Outdoor Corporation, erg trots op onze bedrijfsbeleid tegenover mensen- en werknemersrechten, en ook tegenover het milieu. We kunnen u verzekeren dat geen van de UGG® Australia fabrikanten kinderen of veroordeelden in dienst hebben of mensen in dwangarbeid hebben [indenture?]. Wij houden ons aan de mensen- en werknemersrechten richtlijnen die door Amnesty International zijn opgesteld. We beoordelen onze fabrieken meerdere malen per jaar om te controleren of ze aan onze eisen voldoen en werken nauw met ze samen om te garanderen dat de werkomstandigheden optimaal zijn voor de werknemers (minimumloon, bescherming tegen verplicht overwerk, toegang tot EHBO, voldoende licht, frisse lucht en veilige werkstations). We kunnen u garanderen dat uw UGG® Australia luxe sheepskin producten gemaakt zijn met milieuvriendelijke technieken. Alle bovenlagen van onze laarzen, schoenen en slippers zijn gemaakt van 100% [carded] wool, dat 100% vernieuwbaar is. Daarnaast zijn veel van onze buitenzolen zijn gemaakt van 50% consument gerecycled rubber. Samen met Microban hebben we een zink-gebaseerd anti-[microbial] ontwikkeld dat milieuvriendelijk is. We blijven doorgaan met de groeiende implementatie van cement op waterbasis voor de productie van onze footwear en inkt op sojabasis voor de drukwerk op onze dozen. We zullen deze milieuvriendelijke methodes blijven aanhouden om alsmaar grotere sprongen te kunnen nemen naar de voortgang van deze technieken. UGG® Australia gelooft sterk in de voortgang van deze methodes en moedigt andere bedrijven aan om dezelfde principes toe te passen.

Bekijk hier onze gehele collectie van UGG Australia, nu online bij ons te bestellen!

Onze vermelding op http://www.keurmerk.info