1/OFF

door Marjon Snieders
15 April 2022

TREASURE HUNTING _1/OFF PARIS

Geregeld komen we mooie en unieke items tegen op onze zoektocht naar nieuwe merken, trends en looks. Maar dit pareltje liet ons hart toch wel even sneller kloppen (lees snel verder!). Ook zijn we ons er heel bewust van dat fashion anno 2022 aan meer dan alleen stijl en kwaliteit moet voldoen. Dat kledingmerken transparant zijn in hun productieprocessen en actief bezig zijn met ontwikkelingen naar een meer duurzame modewereld staan steeds hoger op de eisenlijst van onze consument, en daarom ook bij ons. We hebben wel al eens eerder vermeld dat we beseffen dat we zelf óók pas net onderweg zijn naar een meer duurzame en transparante collectie. Tijdens onderzoek naar merken staat het onderwerp daarom ook hoog bij ons op de lijst. We vinden het daarom belangrijk dat onze vragen, en die van onze klanten, serieus genomen worden bij agentschappen en merken. En uit een eerste kennismakingsgesprek voelen we al snel aan of we dezelfde waarde en eisen hanteren. Met openheid, transparantie en eerlijkheid hopen we op een persoonlijke en duurzame samenwerking die de processen tussen het merk, ons als team Marjon Snieders én onze klanten alleen maar versterken.

 

"Dat kledingmerken transparant zijn in hun productieprocessen en actief bezig zijn met ontwikkelingen naar een meer duurzame modewereld staan steeds hoger op de eisenlijst van onze consument"

 

Maar het start eigenlijk toch altijd gewoon bij de vibe die een merk of kledingstuk uitstraalt. Soms zien we iemand lopen in een item dat onze aandacht trekt en een andere keer worden we gewezen op een merk door een van onze stylisten of door een klant die iets bijzonders heeft gespot!

 

(re)imagined shirts

"Onze (her)bewerkte shirts zijn gemaakt van vintage polo's van iconische merken zoals Ralph Lauren. We vinden manieren om het originele ontwerp te (her)bewerken door te spelen met contrasten en silhouetten."

 


BACK TO OUR NEW GEM _1/OFF PARIS

Op Instagram maakte we voor het eerst kennis met de designs van 1/Off Paris. De vernieuwde, out of the box designs spraken ons direct aan. De toffe logo prints en gebruik van verschillende kleuren en materialen in één ontwerp trokken onze aandacht. Dat dit, voor ons, nieuwe merk bestond uit upcycling fashion items werd pas bekend bij onze eerste ontmoeting in het atelier van 1/Off in Amsterdam. Wat een game changer! Zo ontzettend creatief en hoe bijzonder dat 1/Off zich vol overgave inzet voor een duurzame high fashion movement. Hoofd ontwerp en founder Renée van Wijngaarden heeft wat ons betreft écht iets in beweging gezet met haar unieke visie op mode. De manier waarop ze met oog voor fashion en duurzaamheid zich ontfermt over vintage designer items en deze, met eer voor de originele ontwerpers, opnieuw weet te verwerken in een prachtig kledingstuk verdient alle lof en eer. Hoe meer we betrokken raakte bij het merk, de unieke visie, en bij Renee en haar couture team hoe enthousiaster we zijn geworden! We ervaarde dat niet alleen het dragen van een 1/Off item een beleving op zichzelf is, ook het vastpakken en onderzoeken van een kledingstuk maakt veel verhalen los. Steeds wanneer een 1/Off item onze winkel bereikt gaan de harten van ons eigen team óók sneller kloppen. Een jas, blazer of broek wordt tentoongesteld en als een kunstwerk bewonderd. ‘Waar is dit stuk origineel een onderdeel van?’, ‘He, dit stuk herken ik uit een Burberry collectie.’ en ‘Hoe hebben ze deze losse items samengesmolten tot een nieuw kledingstuk?’. Een feest van herkenning maar tegelijkertijd verbijstering door de hoge kwaliteit en high end fashion looks.

 Met een tweede atelier in Parijs heeft 1/Off in korte tijd wereldfaam bereikt en worden collecties zelfs in pop-up vorm vol lof onthaald in modehuizen als Selfridges. En nu dus ook bij ons in Roermond! Zo trots op onze samenwerking! We hebben nu een paar keer de ateliers mogen bezoeken om bijzonder stuks in te kopen en worden steeds opnieuw verrast door de ontwikkelingen die plaatsvinden, nieuwe designs die getoont worden en door Renée haar betrokkenheid in persoon. Deze manier van openheid en transparantie zien we zelden bij merken en inspireren ons alleen maar meer tot het maken van duurzame contacten met huidige en nieuwe merken die we graag in onze winkel willen aanbieden.

 

"We worden steeds opnieuw verrast door de ontwikkelingen die plaatsvinden, nieuwe designs die getoont worden en door Renée haar betrokkenheid in persoon."

 

Wij zijn 1/Off fan en delen graag ons enthousiasme met iedereen die geïnspireerd is geraakt door het prachtige merkverhaal of, net als onze eigen eerste kennismaking, door de geweldige one-of-a-kind fashion die ze maken! Je bent meer dan welkom in onze winkel in Roermond om het met eigen ogen te komen bewonderen en te ervaren hoe het voelt om een 1/Off jas, jeans of blazer nu eigenlijk voelt.

Neem snel een kijkje in onze online shop en bestel je favoriete item gewoon lekker vanuit huis! We zijn ook dagelijks bereikbaar via onze WhatsApp service op + 31 (0)6 83 97 70 45! Voor vragen over de collectie, hulp bij online shoppen en natuurlijk styling advies!

 

(re)imagined denim

"Wij (her)ontwerpen vintage Levi's door het iconische stuk te deconstrueren om items te creëren die nu onze eigen iconische items zijn: de 50/50 jeans en onze double-waist jeans. Door de twee te combineren vinden we manieren om de tailoring en vorm te transformeren. Elk vintage item wordt door ons team geselecteerd en zorgvuldig (her)gemaakt door getalenteerde couture makers met onze productiepartners."
 
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Recente artikelen
Discover timeless sophistication by Odare ballerinas
12 Jul 2024
Discover timeless sophistication by Odare ballerinas
Ontdek Odare Antwerp ballerina’s: handgemaakte flats waar tijdloos design en edgy flair samenkomen ...
Lees verder
Coming soon! ASPESI: “Tijdloze innovatie in moderne essentials”
13 Jun 2024
Coming soon! ASPESI: “Tijdloze innovatie in moderne essentials”
Ontdek ASPESI bij Marjon Snieders: iconisch Italiaans design in buitengewone kwaliteit. Focus op jac ...
Lees verder
Buying in Milano
7 Jun 2024
Buying in Milano
Inkooptrip naar Milaan: “Zon, fashion en nieuwe merken. Heerlijk eten en drankjes met prachtig uit ...
Lees verder