Be prepared for Arizona Love and SAYE!

door Marjon Snieders
9 Juni 2023

 

Starting with Arizona Love

Arizona Love is een opkomend merk dat bekendheid heeft verworven met zijn unieke en eclectische collectie 'trekky' sandalen. Het merk werd in 2018 opgericht door Leslie Halfon, een voormalig modejournalist. Arizona Love staat bekend om zijn opvallende en trendy ontwerpen, waarbij traditionele 'ugly' wandelsandalen een eigentijdse, bohemian twist krijgen. Dankzij de comfortabele pasvorm en EVA-zool kun je deze sandalen dragen tijdens hikes in de natuur én tijdens citytrips van Parijs tot Los Angeles!

Een kenmerkend element van Arizona Love-slippers is het gebruik van kleurrijke en gerecyclede stoffen, zoals vintage bandana’s die zijn versierd met opvallende patronen en welke in diverse modellen worden verrijkt met schelpen, parels, kettingen and more. Deze creatieve combinatie van materialen en prints geven de slippers een vernieuwde uitstraling met een heerlijke bohemian-chique look.


Arizona Love sandalen binnenkort online bij Marjon Snieders

 

"WE HAVE DEVELOPED FUN,
COLORFUL AND TRENDY
TREKKY SANDALS."

_ Leslie Halfon, oprichter van Arizona Love


Het merk haalt inspiratie uit de natuur en avontuurlijke reizen. Zo is de naam 'Arizona Love' geïnspireerd op de wilde en vrije sfeer van de Amerikaanse staat Arizona. De slippers van Arizona Love worden ontworpen en gecontroleerd in hun eigen ateliers in Frankrijk en handgemaakt in China. Met aandacht voor kwaliteit en duurzaamheid willen ze producten aanbieden die een positieve impact hebben op het milieu en de mens. Zo werken ze samen met Repreve ®, het nummer één merk ter wereld dat hoogwaardige gerecyclede vezels maakt uit plastic flessen.

 

Arizona Love sandalen binnenkort online bij Marjon Snieders


"REPREVE® is 's werelds toonaangevende merk van gerecyclede hoogwaardige vezels. Gemaakt van plastic flessen en frisse hoop, helpen we je meer te doen met minder."


_Repreve.com


 

Het succes van Arizona Love is deels te danken aan het feit dat 'the cool kids' en celebrities wereldwijd hun slippers zijn gaan dragen. Dit heeft zeker bijgedragen aan de populariteit en het groeiende merkbewustzijn:) En daarbij zal Arizona Love blijven vernieuwen en experimenteren met nieuwe stijlen en materialen om zijn unieke positie in de modewereld te behouden!

 


Moving on to SAYE


SAYE, een Spaans sneakermerk dat we binnenkort verwachten is een inspirerend en zeer vooruitstrevend merk. Wat ons zo aansprak in SAYE, naast de toffe designs off course, is dat deze groep jonge, milieubewuste mensen super gemotiveerd zijn door innovatie, transparantie en het bieden van duurzame oplossingen. Kiezen voor de productie van veganistische, biogebaseerde sneakers is namelijk niet de makkelijkste optie, maar bij SAYE is het de enige manier van handelen die overeenkomt met hun waarden om duurzame, milieuvriendelijke schoenen te kunnen maken.

Het vakmanschap, de details en de zorg die worden besteed aan het maken van alle sneakers is een constante zoektocht en investering in innovatieve oplossingen en materialen die aansluiten bij deze waarden van SAYE. Het doel? het promoten van een bewuste levensstijl door coole vegan sneakers aan te bieden die vriendelijk zijn voor onze planeet én de mensen die er wonen.


SAYE sneakers binnenkort online bij Marjon Snieders

De eerste, voor SAYE logische, stap maakte ze direct bij hun start in 2018 door zich aan te sluiten bij de NGO 'We Forest' Samen streven ze ernaar om ontbossing tegen te gaan door samen te werken met lokaal getroffen gemeenschappen. Zo zorgen ze ervoor dat voor elk paar gekochte sneakers twee bomen geplant worden. De teller staat al op meer dan 300.000 bomen die zij hebben kunnen financieren (and still counting)! 

 

 

Een slimme en vooruitstrevende stap in duurzaam managen namen ze in 2022, toen ze besloten samen te gaan werken met BCome, een platform voor wereldwijd duurzaamheidsmanagement. Samen brengen ze de toeleveringsketen nauwkeurig in kaart om zo inzicht en duidelijkheid te krijgen over de impact van design, productie en verkoop.

 

 


Een ontzettend belangrijk onderdeel van vegan produceren is het gebruik van eerlijke en organische grondstoffen in het totale proces. Hiervoor maakt SAYE zelfs gebruik van zeer bijzondere, innovatieve en duurzame materialen. Om je een voorbeeld te geven;
 

- Napa maïs, gemaakt van 68% biogebaseerd materiaal, heeft een nieuwe manier van ontwerpen mogelijk gemaakt, met oneindig veel opties voor kleuren en texturen die prettig aanvoelen. Bamboe, van nature antibacterieel en water efficiënt, groeit snel uit na het snoeien waardoor het een van de snelst groeiende plantensoorten is.

- Bamboegaren
is een van de meest gebruikte materialen bij SAYE.

- Biologisch katoen,
deze katoensoort groeit op natuurlijke wijze waarbij alleen natuurlijke meststoffen worden gebruikt tijdens de teelt. Ook is het hierbij noodzakelijk om de groeicycli te respecteren om uitputting van voedingsstoffen in de bodem te voorkomen.Het gebruik van biologisch katoen zien we terug in het nieuwste model van SAYE: the Modelo ’65 Vegan.

- Appel Napa,
gemaakt van het vruchtvlees van afgedankte appels, wordt tot poeder verwerkt en omgezet in 100% organisch industrieel afval. Een ecologisch alternatief materiaal met uitzonderlijke kwaliteit en zachtheid.

- Cactus Napa
is misschien wel het meest innovatieve plantaardige alternatief voor traditioneel leer!

- Mango Napa
, gemaakt door Fruitleather Rotterdam(!) maakt gebruik van afgedankte mango pulp. Dit bijzondere alternatief voor traditioneel leer zien we o.a. terug in de ionische M’89 sneakers van SAYE.

-
Diverse varianten op polyester zijn vervangen door
gerecyclede PET-materiaal, gewonnen uit gebruikte plastic flessen die anders in zee of op de vuilnisbelt zouden belanden.

- Gerecycled P.U. (Polyurethaan)
wordt gemaakt van het overtollige afval van matrassenfabrieken en wordt door SAYE gebruikt om de binnenzolen van sommige collecties te maken.

- Seaqual®
is een initiatief dat samenwerkt met internationale visserijgemeenschappen om ongeveer 5-10% van al het afval dat in lokale wateren wordt verzameld om te zetten in kwaliteitsgaren.

 


Ook zo benieuwd geworden naar onze collecties van Arizona Love en SAYE? Volg onze socials waar we direct zullen posten wanneer ze in store zijn! @marjon snieders.

Bekijk hier ons huidige aanbod designer sneakers, slippers en sandalen.

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Recente artikelen
Discover timeless sophistication by Odare ballerinas
12 Jul 2024
Discover timeless sophistication by Odare ballerinas
Ontdek Odare Antwerp ballerina’s: handgemaakte flats waar tijdloos design en edgy flair samenkomen ...
Lees verder
Coming soon! ASPESI: “Tijdloze innovatie in moderne essentials”
13 Jun 2024
Coming soon! ASPESI: “Tijdloze innovatie in moderne essentials”
Ontdek ASPESI bij Marjon Snieders: iconisch Italiaans design in buitengewone kwaliteit. Focus op jac ...
Lees verder
Buying in Milano
7 Jun 2024
Buying in Milano
Inkooptrip naar Milaan: “Zon, fashion en nieuwe merken. Heerlijk eten en drankjes met prachtig uit ...
Lees verder