Hogan en Tod’s: het symbool van Italiaanse elegantie.

door Marjon Snieders
2 Juni 2023

Hogan en Tod’s: het symbool van Italiaanse elegantie

Tod's is een Italiaans luxe merk dat wereldwijd bekendstaat om zijn hoogwaardige schoenen, tassen en accessoires. Het merk, opgericht in de jaren 20, heeft een solide reputatie opgebouwd op het gebied van vakmanschap, kwaliteit en tijdloze elegantie.
 

Een van de belangrijkste kenmerken van Tod's is het gebruik van kwalitatief hoogwaardige leersoorten. Daarnaast staat het merk bekend om zijn uitmuntend vakmanschap met aandacht voor de allerkleinste details. Elk paar Tod's schoenen wordt met de hand gemaakt door ervaren ambachtslieden in Italië. Dit geeft de schoenen niet alleen een luxueuze uitstraling, maar zorgt ook voor duurzaamheid en comfort.

Een van de meest iconische producten van Tod's zijn wel de Gommino driving shoes. Deze loafer-stijl schoen met een zachte lederen constructie en de kenmerkende noppenzool  (133 nopjes per schoen om precies te zijn) zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen en worden vaak gekozen in een elegante, casual look. Deze damesschoenen zijn het symbool geworden van de stijl van Tod's. Ook in onze collectie heeft de Gommino loafer van begin af aan een vaste en sterk groeiende fanbase!Tod's campaign 'The Art of Craftsmanship'


Naast
sneakers, loafers en ballerina's biedt het merk ook een scala aan matching tassen die zowel functioneel als stijlvol zijn. We proberen ieder jaar de mooiste combi’s te maken met Tod’s schoenen en bijpassende crossbody en handtassen. De unieke sets die we aan het begin van het seizoen hadden zijn jammer genoeg alweer uitverkocht waardoor ons huidige aanbod tassen van Tod’s beperkt is.


Naast zijn toewijding aan vakmanschap en kwaliteit heeft Tod's ook aandacht voor duurzaamheid. Het merk heeft in de afgelopen jaren verschillende initiatieven gelanceerd om milieuvriendelijke productieprocessen te bevorderen en heeft zich gecommitteerd aan ethisch verantwoord ondernemen."In deze steeds digitalere wereld, waar zoveel op industriële schaal door machines wordt gemaakt, wordt de waarde van vakmanschap steeds kostbaarder. De mensen die ik in het bedrijf ontmoette en hun ervaring waren de echte bron van inspiratie."_ Tim Walker


Tod's vierde de aloude traditie van Italiaans vakmanschap en knowhow door samen te werken met de wereldberoemde fotograaf Tim Walker. In de campagne ‘The Art of Craftsmanship’ vertelde Tim Walker aan de hand van een reeks prachtige beelden en video's, met een ironische en surrealistische uitstraling,  een origineel verhaal. Met zijn onmiskenbare hedendaagse stijl en taalgebruik speelt de fotograaf in op het dubbele register van de objecten en gereedschappen die de stappen achter het handwerk belichten en weergeven. "In deze steeds digitalere wereld, waar zoveel op industriële schaal door machines wordt gemaakt, wordt de waarde van vakmanschap steeds kostbaarder. De mensen die ik in het bedrijf ontmoette en hun ervaring waren de echte bron van inspiratie."
Tim Walker, een gerenommeerde Britse modefotograaf, staat bekend om zijn creatieve en dromerige beeldtaal. Hoewel Tod's en Tim Walker verschillende disciplines vertegenwoordigen binnen de modewereld  hebben ze nauw samengewerkt om deze unieke en opvallende campagne te creëren.

Het is niet de eerste keer dat Tod’s en Walker de koppen bijeen staken. De eerste samenwerking vond plaats in 2018, toen Walker de fotografie verzorgde voor de Tod's herfst/wintercampagne. Deze campagne, genaamd "Timeless Icons", was een eerbetoon aan de tijdloze esthetiek en elegantie van Tod's. Walker bracht zijn kenmerkende stijl en creatieve visie naar de campagne, met beelden die speelden met fantasie, surrealisme en theatraliteit. De foto's weerspiegelden de kernwaarden van Tod’s en brachten een gevoel van betovering en verbeelding over mede door het gebruik van prachtige sets, opvallende composities en onverwachte elementen.

De samenwerking tussen Tod's en Walker illustreert het vermogen van Tod's om samen te werken met creatieve talenten om zo zijn merkimago te versterken en nieuwe esthetische richtingen te verkennen. Het stelt Tod's in staat om de grenzen van de traditionele modecampagnes te verleggen en een unieke visuele ervaring te bieden aan zijn doelgroep.
De laatste tentoonstelling, The Art of Craftsmanship,  vond plaats in de Cavallerizze van het Leonardo Da Vinci National Museum of Science and Technology tijdens de Milan Design Week 2023.

 

Het is bijna vanzelfsprekend dat Tod's ook de aandacht heeft getrokken van talloze wereldwijde beroemdheden, dit uiteraard vanwege de verfijnde stijl en hoogwaardige kwaliteit. Enkele van de celebrities die zijn gespot in Tod's schoenen zijn Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie, Charlize Theron, Olivia Palermo en Kate Middleton. De hertogin van Cambridge is een regelmatige fan van Tod's schoenen. Haar voorkeur gaat vaak uit naar de comfortabele en stijlvolle ballerina flats!


Hogan is ook een bekend Italiaans merk dat zich richt op luxe schoenen, tassen en accessoires en kan eigenlijk niet anders dan in één adem met Tod's te worden genoemd . Het merk , opgericht in 1986, staat net als Tod’s bekend om zijn compromisloze aandacht voor vakmanschap, kwaliteit en stijl. Hogan combineert traditioneel Italiaans vakmanschap met innovatieve ontwerpen om tijdloze en toch eigentijdse producten te creëren.

Een van de kenmerken van Hogan is de focus op comfort en functionaliteit. Het merk maakt gebruik van hoogwaardige materialen, zoals leer en technische stoffen, om schoenen en accessoires te produceren die zowel comfortabel als duurzaam zijn. Hogan is vooral bekend om zijn sneakers, die een harmonieuze mix van sportiviteit en elegantie bieden. De sneakers zijn geliefd om hun verfijnde ontwerpen, hoogwaardige afwerking en aandacht voor detail.

Hogan heeft ook samengewerkt met bekende ontwerpers en beroemdheden om speciale collecties te creëren. Dit heeft het merk geholpen om zijn bereik uit te breiden en zijn positie in de modewereld te versterken. Hogan's samenwerking met Karl Lagerfeld en Katie Grand zijn enkele voorbeelden van succesvolle partnerships die hebben bijgedragen aan de evolutie en vernieuwing van het merk. Zo heeft Hogan ook de aandacht getrokken van talloze beroemdheden van over de hele wereld. Enkele van de bekende beroemdheden die gespot zijn in Hogan schoenen zijn Kendall Jenner, Chiara Ferragni (Italiaanse modeblogger), Dakota Fanning en Jessica Alba.

Naast sneakers en sandalen biedt Hogan ook een breed scala aan tassen en accessoires. De tassen van Hogan combineren functionaliteit met stijlvolle ontwerpen en zijn vaak voorzien van het iconische Hogan-logo. De accessoires, zoals riemen en portemonnees, vertonen dezelfde aandacht voor detail en vakmanschap als de schoenen en tassen van het merk. Ook met Hogan startten wij het seizoen met unieke matching tassen, accessoires en schoenen maar deze zijn helaas alweer uitverkocht.

Hogan en Tod’s leggen beiden een sterke focus op vakmanschap, kwaliteit en eigentijds design. Met de ruime kennis van mode, ervaring in innovatieve ontwikkelingen en bijzondere samenwerkingen maken Hogan en Tod’s het symbool van Italiaanse elegantie en daarmee een belangrijke speler in de luxe schoenen- en accessoire markt.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Recente artikelen
Discover timeless sophistication by Odare ballerinas
12 Jul 2024
Discover timeless sophistication by Odare ballerinas
Ontdek Odare Antwerp ballerina’s: handgemaakte flats waar tijdloos design en edgy flair samenkomen ...
Lees verder
Coming soon! ASPESI: “Tijdloze innovatie in moderne essentials”
13 Jun 2024
Coming soon! ASPESI: “Tijdloze innovatie in moderne essentials”
Ontdek ASPESI bij Marjon Snieders: iconisch Italiaans design in buitengewone kwaliteit. Focus op jac ...
Lees verder
Buying in Milano
7 Jun 2024
Buying in Milano
Inkooptrip naar Milaan: “Zon, fashion en nieuwe merken. Heerlijk eten en drankjes met prachtig uit ...
Lees verder