UGG namaak producten

 

Een namaakproduct is een imitatie die gemaakt is met het doel om de klant te misleiden zodat die denkt dat het om een origineel product gaat.

Het is ons doel om onze klanten bewust te maken van namaakschoenen die aan nietsvermoedende kopers worden verkocht als echt UGG®-product.

Namaak is illegaal. Namaak heeft aanzienlijke gevolgen voor de wereldeconomie, aangezien er door deze namaakindustrie elk jaar tienduizenden banen verloren gaan en er geschat wordt dat ze de economie jaarlijks $ 600 miljard aan wettige inkomsten kost. De Amerikaanse Commissie voor Internationale Handel is tot de conclusie gekomen dat er in de VS ongeveer 1 miljoen banen verloren zijn gegaan ten gevolge van Chinese namaakproducten.

Wees op je hoede als je elders goedkope UGG-laarzen of UGG-laarzen in uitverkoop of met korting aangeboden ziet.

Namaak is geen misdrijf zonder slachtoffers. Consumenten die denken dat ze originele artikelen kopen, worden opgescheept met artikelen van inferieure kwaliteit die hun verwachtingen niet kunnen inlossen. Namakers brengen schade toe aan eerlijke ondernemers, maar ook aan de economie, aangezien ze geen belastingen betalen en hun werknemers geen billijk loon of billijke voorwaarden bieden. Ze doen vaak een beroep op kinderarbeid, maken zich schuldig aan identiteitsdiefstal, laten na om betaalde goederen te leveren en ze zijn al in verband gebracht met bendevorming en terrorisme, om maar enkele misdrijven te noemen. Als je een namaakproduct koopt, financier je en steun je deze misdadige activiteiten.

Namakers zijn niet onderworpen aan regelgeving op het vlak van mensenrechten en milieu. Namakers houden zich niet aan de wetten inzake kinderarbeid, het verbod op sweatshops en de wetten inzake het gebruik van gevaarlijke stoffen, waardoor ze zowel hun werknemers als het milieu in gevaar brengen. De grondrechten van de werknemers die in dienst zijn van namakers, zoals essentiële veiligheids- en gezondheidsmaatregelen, worden vaak niet strikt of zelfs helemaal niet nageleefd, waardoor hun werkplek voor niemand veilig is.


Kenmerken van namaak

Om er zeker van te zijn dat je enkel echte UGG Australia-producten koopt, moet je in het achterhoofd houden dat die alleen gekocht kunnen worden bij

  • UGG Australia-conceptwinkels en via de officiële website
  • Erkende UGG Australia-verkopers
  • Erkende online UGG Australia-verkopers

Wees steeds op je hoede als je een product wilt kopen dat aangeboden wordt als een UGG-product op eBay en andere veilingsites, zoals Marktplaats en Craig’s List. Erkende UGG Australia-verkopers mogen geen producten verkopen op sites als eBay, en UGG-producten die op dergelijke sites worden aangeboden, zijn dan ook vaak namaakproducten. Veel namakers rekenen echter wel de volledige verkoopsprijs aan om achterdocht bij de klanten te vermijden.

Controleer altijd of je de nieuwe reflecterende veiligheidssticker en/of het veiligheidslabel van UGG Australia terugvindt op het UGG-product dat je gaat kopen. Vanaf de herfst van 2010 vind je deze reflecterende echtheidssticker en/of dit echtheidslabel op elk echt UGG-product.

Wees op je hoede als websites adverteren met UGG-producten (behalve de erkende online verkopers die hierboven vermeld zijn). Onthoud dat deze sites soms "ugg" in hun domeinnaam vermelden, bekende creditcards aanvaarden en productafbeeldingen van de UGG Australia-website kunnen bemachtigen om hun namaakgoederen als echte UGG-producten aan te prijzen.

Echte UGG Australia-producten worden niet aangeboden via particulieren (behalve diegenen die hierboven vermeld zijn), straatverkopers, vlooienmarkten, niet-erkende verkooplocaties of op verkoopbijeenkomsten bij iemand thuis.

Zoekmachines (zoals Google) screenen websites die in hun zoekresultaten verschijnen niet vooraf. Wees op je hoede bij websites die bij een Google-zoekopdracht met "Ugg" of een vergelijkbare term als zoekterm verschijnen – alleen de officiële UGG Australia-website en de websites van erkende verkopers zijn betrouwbare sites als je echte UGG-producten wilt kopen.

Onze vermelding op http://www.keurmerk.info