VERZORGING EN ONDERHOUD

 

Hier vind je alle informatie over de verzorging en onderhoud van onze producten om zo lang mogelijk te kunnen genieten van je aangeschafte schoenen, kleding, tas of accessoires.

 

Schoenverzorging:

Schoenen hebben heel wat te verduren. Natuurlijk moeten nieuwe schoenen zo lang mogelijk mooi blijven. Goed verzorgde schoenen zien er dan ook langer mooi uit, waardoor ze ook langer met plezier gedragen kunnen worden!

 

Algemene informatie:

Schoenen worden meestal gemaakt van leer. Leer is een gelooide dierenhuid. Net als onze eigen huid, blijft leer het mooist als het goed verzorgd wordt. Bescherming, verzorging (voeden, kleuren en glans) en reiniging zijn drie hoofdzaken als het om schoenenverzorging gaat. Leer kan zijn souplesse verliezen door gebrek aan verzorging. Gebruik daarom regelmatig de juiste producten. Collonil is wereldwijd een premiummerk op het gebied van schoenverzorging en als zodanig ook erkend. Voor elk materiaal is er een juist verzorgingsproduct. Zowel voor beschermen, voeden, reinigen en kleuren. Met verzorgingsproducten van Collonil blijven schoenen er voor langere tijd mooi en verzorgd uitzien!

 

Verzorging van de ritsen:

Neem rustig de tijd om de rits te sluiten zonder hard te trekken. Trek de rits altijd volledig tot boven dicht om de rem goed te laten functioneren. Metalen ritsen kun je eventueel insmeren met kaarsvet om ze soepeler open en dicht te laten gaan. Op slijtage van ritsen kunnen we geen garantie geven.

 

Hoofdzaken:

1.Beschermen: nieuwe schoenen dienen voor het dragen beschermd te worden met een spray om het materiaal optimaal tegen vuil en vocht te beschermen. Spray de schoenen vanaf minstens 20 cm afstand gelijkmatig in. Spray niet te veel (regelmatig licht sprayen).

2. Verzorgen (voeden, kleuren en glans): door gebruik kan het leer zijn souplesse verliezen en kan de kleur vervagen. Gebruik verzorgingsproducten om het leer soepel te houden en de kleur op te frissen.

3. Reinigen: de beste manier van reinigen is afhankelijk van de soort en mate van vervuiling. De zachtste manier van reinigen is droog reinigen. Is het product erg vies, borstel dan eerst het ergste vuil eraf. Bij meer hardnekkige of grotere vlekken adviseren wij om vochtig te reinigen. Wanneer er een reinigingsmiddel gebruikt wordt, is het het beste om het effect eerst te testen op het materiaal (i.v.m. kleurechtheid). Doe dit door op een onopvallende plek, een klein beetje van het middel voorzichtig aan te brengen. Na het reinigen het leer altijd opnieuw verzorgen en beschermen. Hiervoor kunt u Collonil Clean & Care Mousse of Reinigingsspray gebruiken.

Tip 1: Gebruik schoen- en laarzenspanners om schoenen mooi te houden. De voordelen van het gebruik van schoenspanners: - Herstelt de loopplooien. - Houdt de schoenen in model. - Houten spanners nemen vocht in de schoenen op. - Gemak bij het verzorgen van de schoenen. - Een cederhouten schoenspanner zorgt voor een aangename geur. De voordelen van het gebruik van laarzenspanners: - Ritsen gaan niet stuk (de schachten liggen niet dubbel). - Spannaden staan niet onder druk (de schachten liggen niet dubbel). - Verminderen bij regelmatig gebruik van de zgn. ‘kreukelzones’. - Helpen bij het ventileren van het bovenmateriaal.

Tip 2: Gebruik voor het aantrekken van schoenen of laarzen altijd een schoenlepel. Dit om gemakkelijk in de schoenen/laarzen te komen en de voering en hielversteviging te beschermen.

Tip 3: Pak ingespoten schoenen niet direct in. Als ze nat ingepakt worden, kan het materiaal gaan plakken en beschadigt de finish.


Tip 4: Droog je natte schoenen nooit bij de verwarming. Dit is vaak te warm waardoor stof krimpt en leer uitdroogt.

Tip 5: Schoenen nemen transpiratievocht op. We adviseren je daarom om schoenen om de twee à drie dagen te wisselen zodat ze kunnen ‘uitademen’ en ze met regelmaat kunnen luchten.