Ami Paris: Un épisode

door Marjon Snieders
2 Juni 2022

Ami Paris

Het merk Ami Paris is opgepikt door Luuk, die in eerste instantie zeer te spreken was over de heren én unisex collectie die al naam en faam maakte in de wereld van zeer exclusieve fashion brands. Maar na het zien van de online Fashion show van afgelopen seizoen bleek naast de unisex collectie ook de dames runway collection te gaaf om aan ons voorbij te laten gaan.

Wanneer wij inkopen in Parijs bevinden de meeste showrooms en agencies zich vrij verenigd in hetzelfde ‘fashion district’, daar waar meerdere hippe kantoren (inclusief design interieur) worden afgewisseld door toffe exclusieve fashion stores. Wat betreft Ami Paris hadden we misschien beter kunnen weten, Ami is namelijk opgericht door een écht Parijzenaar met een zeer eigen relaxte en authentieke stijl, dus achteraf is het misschien ook wel passender voor dit merk dat ze zich niks aantrekken van de ‘majorité’ en lekker een showroom starten ergens in een rustige woonwijk, nabij de Eiffeltoren dat dan weer wel. Kleine kanttekening bij ‘nabij’, we hebben ons namelijk rot gezocht en die kenmerkende Eiffeltoren blijkt steeds verder achter ons te geraken. Aangekomen bij het aangewezen adres worden onze twijfels alleen maar versterkt door het ontbreken van die eerdergenoemde ‘typical designer style showroom’. Een grote dubbele Franse deur met daarboven 'Garage de réparation maakt het vraagteken boven ons hoofd alleen maar groter. Ach joh, we bellen aan en zien wel. Eenmaal binnen op zo’n heerlijk Parijs binnenplaatsje blijkt het enige herkenningspunt een klein briefje met daarop het logo van Ami Paris, vastgepind op een grote zilverkleurige roldeur. 'Little did we know!'

Want ook al bevindt de showroom van Ami paris zich dus letterlijk In een zeer oude en enorme garage hal, er hangt wel een héél bijzondere en heerlijke buzzing vibe! Mede door de aanwezigheid van zichtbaar échte internationale fashionlovers, met ieder hun eigen sprekende stijl. Een heel bijzondere en unieke sfeer waarvan je hart sneller gaat kloppen en je kriebels krijgt in je buik, hier worden ongekend mooie plannen gesmeed, uitgewerkt én wordt er samengewerkt door minstens zo bijzondere, enthousiaste en coole mensen.

Dus; wij hebben een super mooie, grote collectie van Ami Paris ingekocht met een veelzijdigheid aan basic style items met iconische Ami logo prints, maar óók hele toffe fashion show items (in fluor rose en fluor groen) die de unieke brand vibes perfect weten uit te stralen en waardoor onze damescollectie zal worden uitgebreid met nóg een eigenzinnig, fashionable en exclusief merk!


Side note: Het woord AMI betekent in het Frans ‘vriend’. Alexandre Mattiussi heeft bewust voor de benaming AMI gekozen, omdat AMI ook weer terugkomt in zijn initialen: Alexandre Mattiussi.

 

Find your powerful identity

 

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Recente artikelen
Coming soon! ASPESI: “Tijdloze innovatie in moderne essentials”
13 Jun 2024
Coming soon! ASPESI: “Tijdloze innovatie in moderne essentials”
Ontdek ASPESI bij Marjon Snieders: iconisch Italiaans design in buitengewone kwaliteit. Focus op jac ...
Lees verder
Buying in Milano
7 Jun 2024
Buying in Milano
Inkooptrip naar Milaan: “Zon, fashion en nieuwe merken. Heerlijk eten en drankjes met prachtig uit ...
Lees verder
De essentie van Sage and Ivy
23 May 2024
De essentie van Sage and Ivy
“Vrouwelijke elegantie gecombineerd met vakmanschap en folklore, resulterend in unieke, duurzame m ...
Lees verder