Denim Edit

door Marjon Snieders
3 Maart 2022


DENIM EDIT:

Recognise this?
De juiste jeans kopen kan soms een hele uitdaging zijn, maar wanneer wij jou van passend advies kunnen voorzien hopen wij deze struggles helemaal voor jou weg te nemen! Om up-to-date te blijven van de nieuwste denim fits, stoffen en productie ontwikkelingen laten wij ons regelmatig door onze merken voorlichten met behind the scenes informatie. Welke fits zijn op het moment een musthave?; Welke modellen kunnen we volgend seizoen verwachten?; Welke ontwikkelingen maken een fabriek as we speak door? Naast dat deze info van grote waarde is in het verkoopproces helpt het ons ook bij het updaten, verbeteren en uitbreiden van onze denim collectie. Ons denim aanbod stellen we grotendeels samen door het volgen van een paar belangrijke kernwaarde: draagbaarheid, fashion en boldness. Dat wil eigenlijk zeggen dat we naast een aantal heerlijke broekjes met een fijne pasvorm van  hoge kwaliteit ook een aantal toffe eye-catchers aanbieden met een perfecte, soms edgy pasvorm. Fashion, en zeker denim, is natuurlijk iets dat we dagelijks en op de meest uiteenlopende momenten kunnen én willen dragen, maar wij houden nou eenmaal ook van uitpakken! Duurzaamheid staat uiteraard ook hoog op onze agenda, daarover lees je verderop in dit blog meer.

 

EACH
PAIR IS
UNIQUE

A modern, feminine and vintage silhouette_CoH



De laatste brand update die we als team hebben mogen ontvangen kwam van Agolde en Citizens of Humanity. We maakte er een leerzame avond van maar genoten ook (na lange tijd!) weer met elkaar van een heerlijk hapje en een lekker drankje. We houden deze denim inspiratie natuurlijk niet voor onszelf en delen al onze bevindingen graag met je in deze samenvattende blog!

Om al iets meer te weten te komen over deze fashion labels is deze video dé perfecte kennismaking met creative directors van Agolde en Citizens of Humanity.



 


In de fabriek van CoH in Los Angeles vindt het hele proces onder één dak plaats: het verwerken van denim doeken, op maat maken van de materialen, productie van alle jeans, de kwaliteitscontrole en inspecties van de collectie. Inspiratie voor de nieuwste collectie vindt men bij CoH in het maken van reizen, researchen, vintage shopping maar ook elke dagelijkse gebeurtenis kan hen inspireren in ontwerpen waar mensen enthousiast van zullen worden zoals ook het samenzijn met vrienden en familie. Ook de architect Norman Jaffe uit de 80’s (Southampton) vormt een bron van inspiratie voor de allernieuwste collectie. De connectie tussen natuur, vormen, sterke geometrische lijnen, een palet van neutrale kleuren en materialen, een sterke beheersing van het licht en een modernistische detaillering zijn allemaal kenmerken van Jaffe's ontwerpen.

 

A CREATIVE
WAY OF
EXPRESSING
YOURSELF

80’s power and 90’s minimalism_Agolde



De focus bij Agolde ligt van begin tot einde op duurzaamheid . Dus van innovatieve ontwikkelingen van denim stoffen tot het verwerken en bewerken van de jeans, de wassing, finish, quality control etc.

Bij CoH en Agolde zijn ze zich er zeer bewust van dat de verwerking van denim, op de traditionele manier, zeer vervuilend is en groot bijdrager is aan grootschalig milieuvervuiling. Maar waar andere denim brands zeggen er in de toekomst aan te willen werken (bewustwording is het begin!) zijn ze bij deze twee merken al heel ver in verduurzaming van hun ontwikkelingsproces. Lasertechnieken waar Citizens of Humanity al duidelijk over communiceert in zijn brandstory zijn vooruitstrevend in de productie van jeans. Het bewerken van denim, de verschillende washes, destroyed elementen en prints, worden door lasertechniek op een efficiëntere manier toegepast en vervangen de oude techniek van de diverse ‘baden’ met vervuilende chemicaliën.




 

Dan nu de elephant in the room: de prijs van onze denims. Voorop staat de kwaliteit van de gebruikte denim doeken: de dichtheid van de stof, de kwaliteit en oorsprong van de vezels en de hoeveelheid synthetische textielvezel (stretch) die verwerkt wordt in de doeken zijn prijsbepalend. De productie en de daarbij horende arbeidskosten (en kosten van transport e.d.) worden grotendeels bepaald door het feit dat deze topmerken alles onder één dak uitvoeren. Extra voordeel: zo zitten ze zelf bovenop kwaliteitscontroles, productiesnelheid maar ook humanitaire voorzieningen en arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend georganiseerd. Elke jeans komt gemiddeld door 800 handen van eerlijk betaalde en deskundige arbeidskrachten. En uiteraard zijn duurzaamheid en innovatieve productiemogelijkheden zeer kostbaar en hebben vaak een lange trial-and-error periode achter de rug. Maar al deze punten samen maken van een jeans van Citizens en Agolde wél een eerlijk, mooi en kwalitatief hoogwaardig product.


In onze denim collectie vind je diverse modellen met kenmerkende pasvormen en interessante details. Om een jeans te vinden die perfect past bij jouw wensen en figuur hebben we de verschillende modellen op een rijtje gezet met de bijbehorende specificaties erbij vermeld. Klik op de omschrijving om naar de betreffende jeans in onze webshop te gaan.


Duizeld het je alsnog voor de ogen door alle mogelijkheden, pasvormen en wassingenen? Ons stylingteam staat ook voor onze online klanten dagelijks klaar met eerlijke en passend advies. Bel met onze klantenservice op +31(0)475 227060 of maak gebruik van onze WhatsApp service en app naar +31(0)6 839 770 45.

 

CITIZENS OF HUMANITY 

 

EMERSON| Boyfriend slim relaxed fit; past goed op een zwaarder bovenbenen; maakt bolle, kleinere billen.

MARLEE| Girlfriend round fit; onderaan nauwer; leuk om op te rollen.


OLIVIA| Skinny high rise stretch fit; small aan het been; met knopen óf rits; "true to size"; klassieker karakter; zacht en dun doek.; geeft de mooiste billen.

SKYLA| Slim skinny Mid rise fit

CHARLOTTE| High rise straight Slim fit; basic jeans; stevig doek; grote kontzakken.

JOLENE| High rise straight Slim fit; basic jeans; stevig doek; in mooie kleuren beige en roze.

EVA| Relaxed zip baggy tapered fit; kun je kleiner nemen maar óók groter de waistband past in beiden fits; opgerold dragen.

LILAH| Comfort stretch high rise bootcut Flared fit; aansluitend aan bovenbeen; leuk met hak, versmalt én vergroot; zeer vrouwelijk doek; lang model; maat kleiner aanbieden;  "second skin".

LIBBY| Nonchalant Vintage fit; typisch California;groter nemen; small aan bovenbeen.

DAPHNE| High Rise cropped fit; Dun luchtig doek; ruim aan bovenbeen; goed model als Charlotte en Jolene te strak zitten; retro zoom; grote kontzakken.

ROSANNE & ANNINA| Vintage fit; breder model; Rosanne heeft meer flare; zomersfeer; losse broek.

KAYLA shirt | Overhemd; valt van zichzelf nonchalant door het design; splitjes zorgen voor een hoogteverschil tussen voorpand en achterpand; 100% katoen; knoopjes om mouwen stijlvol op te kunnen rollen.

 

 

"STYLE IS MORE IMPORTANT THAN FASHION"

Marianne McDonald
Creative director CoH

 

AGOLDE

 

BALLOON soon online| Super high fit; mag je laag dragen; sexy grote billen; korter model; fashion(!); ronder op het been; NO MENS JEANS:)

TAPERED BAGGY JEAN| Baggy low fit; lijkt op Balloon maar draag je low; perfect als Balloon te kort is; valsspelen met hoog of laag dragen; valt groot; opgerold stylen, Top jeans(!)

CRISS CROSS| Nieuw straight fit model; mega mooie billen; eigen maat nemen; past ook als Charlotte CoH een favoriet is; Criss Cross design geeft ruimte op buik.


90’S JEAN|
1 à 2 maten kleiner óf 1 maat groter om low fit te dragen; ruime taille; ruim fit op bovenbeen; super comfy basic jeans; cropped fit.

TONI MID RISE STRAIGHT| Skinny legging met volledige stretch.

RILEY HIGH RISE STRAIGHT| zelfde fit als Charlotte Citizens of Humanity; meer stretch; kleiner nemen; cropped fit.

 

 

"THERE ARE NO RULES IN FASHION"

Erin Meehan
Design director Agolde

 

 

 

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Recente artikelen
#AxelArigatoSneakers: Stijlvolle must-haves sneakers!
18 Jul 2024
#AxelArigatoSneakers: Stijlvolle must-haves sneakers!
Ontdek de hippe en comfortabele sneakers van Axel Arigato bij Marjon Snieders, inclusief de stijlvol ...
Lees verder
Discover timeless sophistication by Odare ballerinas
12 Jul 2024
Discover timeless sophistication by Odare ballerinas
Ontdek Odare Antwerp ballerina’s: handgemaakte flats waar tijdloos design en edgy flair samenkomen ...
Lees verder
Coming soon! ASPESI: “Tijdloze innovatie in moderne essentials”
13 Jun 2024
Coming soon! ASPESI: “Tijdloze innovatie in moderne essentials”
Ontdek ASPESI bij Marjon Snieders: iconisch Italiaans design in buitengewone kwaliteit. Focus op jac ...
Lees verder