New season, new styles!

door Marjon Snieders
2 Februari 2023



NEW SEASON
NEW STYLES


STYLE INSPIRATION

Padded leather
Bomber Jackets
Denim all-over
Ruffle romance
Suits your business
Sparkling summer

COLOR TONES SPRING/SUMMER

Orange, beige & tangerine
Yellow, lilac & pink
Cobalt, purple & blue


"Let's start with some new spring/summer inspiration"



Padded leather

Deze trend staat niet voor niets on top in deze lijst. Padded leather, ofwel gewatteerd leder, is een unieke verwerking van leer die we al eerder zagen in collecties van Morobé en jacks van Nanushka. Het geeft een speciale touch aan vaak eenvoudig ogende designs. Een rechthoekige tas met padded overslag krijgt body, een unieke uitstraling en daarmee een eigen identiteit. In onze collectie crossbody- en handtassen zijn de Wandler Uma Baguettes onze ultieme favoriet! Deze endless classic tas in een schattig formaat past bij elke kledingstijl en kan door haar leuke kleurtjes als echte eye-catcher gecombineerd worden. Dit seizoen heeft ook Isabel Marant diverse padded items in haar schoenen- en tassencollectie. Helemaal leuk zijn de sandalen met gewatteerde details; de Bertee sandals met kleine hak en daarnaast de Katree sandalen met hoge hak vormen een sexy feminin paar zomerschoentjes die zowel onder frivole jurken en rokjes gedragen kunnen worden maar zeker ook in all-denim outfit super tof gecombineerd kunnen worden! Zo ook de Madee platte sandalen met haar stoere fashionable pasvorm! De Merine quilted leather bag van Isabel Marant is een iconisch model uit de tassencollectie van deze bekende française. Dit design kenmerkt zich door het gebruik van doorgestikt leer, waardoor er een padded look ontstaat. De high fashion afwerking van gouden schakelketting en goudkleurige brand label maken dit model tot een prachtig Isabel Marant juweeltje. We noemde het merk eerder al, Morobe, dit merk  heeft van padded leder haar trademark gemaakt door het gewatteerde logo in terugkerende designs te gebruiken. Sandaaltjes met hak in model Romy en vrouwelijke instappers met namen als Emilia en River vormen een bijzondere high fashion collectie van Morobé.





Bomber jackets
  

Geïnspireerd op de flight jackets uit de jaren vijftig zijn de trendy bomberjacks van deze tijd. Ook hier komt de padded trend eigenlijk een beetje terug want de bolle vorm die wordt gecreëerd door het doorstikken van losse (vaak hoge kwaliteit nylon blends) stoffen geeft het iconische, volumineus effect. Oorspronkelijk werd het vliegeniersjack eigenlijk fitted gedragen en zorgde het voornamelijk voor comfort, warmte en draaggemak. Maar zoals bij veel items geven designers en influencers een draai aan bestaande, originele ontwerpen en ontstaan de coolste street style looks! Wij houden wel van deze out of the box manieren van combineren en een bomberjack van deze tijd mag lekker oversized of boyfriend fitted gedragen worden. Zo is ook Marant Etoile’s Cody jack zowel fitted op een jeans maar zeker ook oversized op een jurk of rok super stijlvol te combineren! Ganni en Anine Bing gaan iets meer terug naar de basis en gebruiken ook de groene kleur, afgeleid van originele army jackets, in hun designs. Super tof om te dragen op een printed tee en een distressed denim.

Ook wordt de combi baseball jack / bomberjack vaak gemaakt in één design. Dat zien we terug in het gebruik van brede elastische boorden, die op deze manier het jack óók een minimale bolling geeft. Ami Paris en Golden Goose hebben dit seizoen zulke toffe jacks in hun collectie. Waar geef jij de voorkeur aan; bomberjacks of baseball inspired jacks?




Denim all-over

To be continued..






Ruffle romantic 

To be continued..





Suits your business 

To be continued..




Sparkly summer
 

To be continued..




"COLOR TONES YOU CAN'T MISS THIS SEASON"

 



Orange, beige & tangerine
 

To be continued..

 



Lilac, yellow & pink 

To be continued..





Cobalt, purple & blue  

To be continued..

 

 

 

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Recente artikelen
Flash Bag
6 May 2024
Flash Bag
Ontdek onze tassen collectie met tijdloze en trendy ontwerpen van merken als Ami Paris, Ganni, Golde ...
Lees verder
Summer City Styles
29 Apr 2024
Summer City Styles
“Zomers city chic met Sea me Happy: draagbare tops, frisse kleuren, losse pasvormen, pastel party ...
Lees verder
Spring Forward!
2 Feb 2024
Spring Forward!
Het is tijd voor nieuwe kleuren om die eindeloos lijkende januari dagen achter ons te laten en de bo ...
Lees verder